Стокгольмський арбітраж об'єднав взаємні позови «Нафтогазу» і «Газпрому»

Читать на русском

Голова правління НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв розповів, що Стокгольмський арбітражний суд розглядає взаємні претензії українського і російського газових монополістів як одну справу.

Як заявив Коболєв в ефірі «ICTV», перше проміжне рішення у справі може бути винесене вже до кінця року, передає «Слово і Діло».

«Яким може бути проміжне рішення, буде залежати від тієї тактики, котру ми оберемо. Є декілька варіантів, які були детально пропрацьовані та проаналізовані як із нашими юристами, так і з Міністерством юстиції України», – прокоментував ситуацію Коболєв.

Голова «Нафтогазу» також зазначив, що про прогрес або невдачу позову України проти «Газпрому» можна буде говорити вже у вересні. Почекати до осені Коболєв просить тому, що розкриття інформації про позов зараз може зашкодити справі.

Нагадаємо, 16 червня і «Нафтогаз України», і «Газпром» звернулися до Стокгольмського арбітражного суду. В українській компанії вважають ціну на блакитне паливо з Росії необгрунтовано високою, а з російського боку лунають закиди щодо несплати Україною боргу за газ за кілька місяців.

Подати заявку до Міжнародного арбітражного суду свого часу пообіцяли і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, і міністр енергетики Юрій Продан, і сам Коболєв. Як бачимо, всі троє свого слова дотримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: