Москаль прийде в ГПУ у справі Майдану

Читать на русском
Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль 5 грудня прибуде в ГПУ на допит у справі Євромайдану.
Геннадій Москаль

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль 5 грудня прибуде в ГПУ на допит у справі Євромайдану.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Москаль написав в своєму блозі.

«5 грудня я приїду на допит, але прошу доповісти громадськості хоч про якісь реальні результати слідства», - заявив губернатор.

Він нагадав, що ТСК Верховної Ради у справі про злочини під час Революції Гідності у квітні 2014 року передала в ГПУ матеріали, які були розділені на 24 епізоди.

«За 22 з них є чіткі висновки, по 2 ми не знайшли доказів, чи був склад злочину. Є епізоди дуже прості для розслідування, їх може довести до суду навіть першокурсник юридичного факультету. Наприклад, по зупинці станцій метрополітену 18 січня 2014 року. За звітами ТСК давно повинні бути засуджені винні, насправді досі нічого не зроблено», - зазначив Москаль.

Він також нагадав, що детальний звіт по підпалу Будинку профспілок 19 лютого 2014 року ТСК направила в ГПУ 15 травня того ж року.

Гаазький трибунал перегляне справу про придушення ЄвромайдануАдвокат сім'ї Небесної Сотні Маркіян Галабала розповів про передачу нових документів про розгін Майдану до Гаазького трибуналу.

«Там все розписано, наведені конкретні прізвища силовиків, які на час передачі звіту ТСК в ГПУ ще перебували в Україні. І кого з них затримали і засудили? Нікого», - додав глава ОДА.

«Пана Горбатюка (начальника департаменту спецрозслідування ГПУ) не цікавить фактаж щодо підпалу Будинку профспілок, він хоче, щоб я «здав» свої джерела інформації. Однак повідомляю, що народний депутат (а я очолював ТСК в цьому статусі) згідно із законом має право не розкривати джерела інформації. По-друге, жоден оперативник ніколи не здасть людей, які надають йому інсайдерську інформацію», - резюмував Москаль.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко вчора ввечері вилетів до Гааги на зустріч з суддями Міжнародного кримінального суду щодо розслідування злочину проти учасників Революції Гідності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: