Завершити розслідування подій на Євромайдані неможливо – Вовк

Читать на русском
Для всіх очевидно, що ефективність розслідування є дуже низькою, і тому справедливо піддаються критиці всі правоохоронні органи.

Для всіх очевидно, що ефективність розслідування є дуже низькою, і тому справедливо піддаються критиці всі правоохоронні органи.

Про це в ефірі «5 каналу» сказав колишній керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, передає «Слово і Діло».

Вовк назвав дві категорії причин, через які затягується розслідування кримінальних проваджень щодо трагічних подій на Майдані, в тому числі й розгону, побиття студентів і знущання над людьми.

«По-перше, крім фото- та відеоматеріалів, причому аматорських, інших доказів не залишилося: вони або зникли за давністю часу, або були знищені під час підготовки до втечі з України чиновників Януковича. По-друге, правоохоронна система сьогодні перебуває в такому стані, коли без підтримки влади, і не в першу чергу матеріально-технічної, а й ідеологічної, ефективно завершити розслідування цих злочинів практично неможливо», – зазначив екс-керівник Головного слідчого управління СБУ.

«Чому ми не завжди бачимо таку підтримку? Тому що інтереси тих, хто готував і здійснював насильницькі дії на Майдані проти Революції Гідності сьогодні тісно переплелися з інтересами тих, хто завдяки цій революції опинився при владі», – додав Вовк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що безпосередніми керівниками розгону студентського Майдану в ніч на 30 листопада 2013 року стали високопоставлені київські правоохоронці, а замовником – особисто екс-президент Янукович.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: