Айвазовська розповіла про перебіг переговорів щодо виборів на Донбасі

Читать на русском
Український представник у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ольга Айвазовська прокоментувала перебіг переговорів про вибори.
Ольга Айвазовська

Наразі немає жодної позиції, щодо якої переговорні сторони наблизилися б у питанні проведення виборів на непідконтрольній Києву території Донбасу.

Про це заявила представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулюванню ситуації на Донбасі Ольга Айвазовська, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У питанні модальності виборів я не бачу жодного компромісу. Для нас ключове питання – виборча система. Вона має бути наближеною до української, як використовується на місцевих виборах, пропорційна складова – обов'язково політичні партії. Якщо є політичні партії, вони беруть участь і у формуванні виборчих комісій; роль ЦВК також ключова, бо це конфліктні вибори й контролюючу функцію повинна мати ЦВК, також і адмініструвати низку процесів, нетипових для традиційних місцевих виборів», – розповіла Айвазовська.

Водночас, за її словами, інша сторона має контраверсійну позицію.

«Наприклад, партії не мали брати участі у виборах. Зрозуміло, українська сторона не може відійти від своєї позиції, як і від ролі ЦВК, прозорості фінансування та підзвітності виборів і відновлення роботи ЗМІ. Я не бачу жодної позиції, в якій би сторони наблизилися», – повідомила Айвазовська.

Нагадаємо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність до проведення виборів на Донбасі. Чергова зустріч Тристоронньої контактної групи пройде 23 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: