Кабмін затвердив план заходів до річниці Євромайдану

Читать на русском
Кабінет міністрів підготував план заходів до вшанування Дня гідності та свободи на 21 листопада.

Кабінет міністрів України затвердив план заходів на 21 листопада, коли країна відзначатиме День гідності та свободи.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу міністерства культури.

Згідно затвердженого плану, 21 листопада у Києві та інших населених пунктах України відбудуться меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи за участі представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, народних депутатів, учасників революційних подій в Україні у 2004, 2013-2014 роках, учасників антитерористичної операції на Сході України, представників громадських об’єднань, волонтерських рухів, молоді та духовенства.

У цей день відбудеться покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні, полеглих учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях. Впродовж листопада – грудня 2016 року будуть проведені круглі столи, лекції та дискусії про масові акції громадського протесту в Україні, що відбувалися у листопаді 2013 року – лютому 2014 року, їх значення у розвитку громадянського суспільства та боротьбі за права і свободи.

В Україні святкуватимуть День гідності та свободиЗгідно з текстом указу глави держави, 21 листопада – день початку подій, які стали для України історичними.

Також відбудуться тематичні виставки, вечори та інші мистецькі заходи із вшанування учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Український інститут національної пам’яті підготує та представить мультимедійний інформаційно-виставковий проект «Відважні: наші герої».

У Києві на місцях, де відбувалися основні революційні події 2013-2014 рр, буде встановлено систему інформаційно-навігаційних стендів «Місцями Революції Гідності».

Передбачається вжити заходів щодо невідкладного вирішення в установленому порядку питань, пов’язаних із забезпечення діяльності Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

Закордонні дипломатичні установи України проведуть пам’ятні заходи із вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, зокрема за участю представників української громадськості за кордоном.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій висловив сподівання, що українці отримають безвізовий режим до річниці Революції Гідності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: