В Україні святкуватимуть День гідності та свободи

Читать на русском
Згідно з текстом указу глави держави, 21 листопада – день початку подій, які стали для України історичними.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про святкування 21 листопада Дня гідності та свободи.

Про це повідомляє повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Слово і Діло».

Указ спрямований на забезпечення гідного вшанування громадянської мужності учасників революційних подій у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, їх відданості ідеалам свободи, справедливості та утвердження в країні демократичних цінностей.

Народні помічники: портрет українського волонтера«Слово і Діло» вирішило дізнатися, як виглядає український волонтер і хто саме займається благодійністю.

«День гідності та свободи відзначається 21 листопада, в день початку подій, які стали для України історичними, – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року», – йдеться в повідомленні.

Цього дня також буде відзначено мужність і героїзм бійців АТО, волонтерів та інших патріотів, які відстоюють територіальну цілісність України, захищаючи надбання Революції Гідності.

Текст указу містить низку доручень уряду, спрямованих на «гідне святкування» згаданих річниць, зокрема вирішення питання виділення земельної ділянки для будівництва меморіалу Героям Небесної сотні, забезпечення діяльності Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності.

Згідно з текстом указу, зарубіжні дипмісії мають провести заходи в зв'язку з Днем гідності та свободи, а також сприяти в святкуванні цієї події українською громадськістю за кордоном.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко запропонував у 2017 році відсвяткувати дві нові дати – сторіччя Центральної Ради та початок Української національної революції XX століття.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: