НАЗК покарає чотирьох народних депутатів

Читать на русском
НАЗК покарає чотирьох народних депутатів, які не повідомили відомству про зміни в майновому стані.

Національне агентство по запобіганню корупції покарає чотирьох народних депутатів, які не повідомили про зміни в майновому стані.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Зокрема, мова йде про позафракційного нардепа Володимира Мисика, який продав Lexus LX 570, 2010 р.в. за 100 тисяч гривень. Другий - нардеп з «Волі народу» Сергій Мельничук, який купив автомобіль Toyota Land Cruiser 2012 випуску за 0,5 млн грн.

Третім нардепом, який не повідомив про зміну майнового стану, є Іван Мірошниченко з «Самопомочі», який купив мотоцикл Harley-Davidson 2012 випуску за 141 тис. грн. Четвертий - Мустафа Найєм з «БПП», який купив автомобіль Honda Accord 2010 за 364 тис. грн.

НАЗК підсумувало перший етап електронного декларуванняВ Єдиному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відсутні декларації про доходи за 2015 рік трьох осіб – Марії Матіос, Олександра Онищенка та Сергія Клюєва, ще дев'ять депутатів ВР подали декларації невчасно.

У коментарі «Українській правді» Найєм сказав: «У мене є повідомлення з НАЗК про те, що вони врахували зміну мого майнового стану із запізненням на 3 дні, що стало наслідком технічних проблем сайту НАЗК. Я публічно повідомив про покупку автомобіля, а також, що про це заявляю НАПКА. І в разі потреби слідчі Генпрокуратури могли переконатися в цьому з публічних джерел інформації. Знаючи про звернення Генпрокуратури, я вже повідомив апарат ГПУ і готовий надати всю інформацію».

Нагадаємо, в Нацагентстві запобігання корупції поки не визначилися, як перевіряти інформацію по е-деклараціях чиновників і політиків щодо їх готівкових коштів, оскільки закон не наділяє відомство такими повноваженнями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: