КМДА виділила кошти на «теплі кредити» для киян

Читать на русском
Київська міська державна адміністрація виділить 4 мільйони гривень на теплі кредити для мешканців столиці.

Київська міська державна адміністрація підписала угоду з державними банками «Ощадбанк» та «Укргазбанк» про відшкодування частини кредитів, взятих мешканцями Києва на впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

Столична влада передбачила на 2016 рік фінансування програм з місцевого бюджету в сумі не менш ніж 4 млн грн.

Зубко розповів, скільки газу можна заощадити на утепленні житлаУтепливши належним чином житлові будинки, Україна може скоротити споживання природного газу на 11 млрд куб. м.

«Це положення закладає механізм відшкодування з міського бюджету 30% тіла кредитів на проведення термомодернізації та утеплення багатоквартирних будинків. Тіло кредиту, який візьмуть люди на термомодернізацію, буде повернуте на 60-70%. Програма передбачає, що 40% кредиту в частині вартості матеріалів та обладнання відшкодовує Держагентство з енергоефективності, а Київ – 30%. Граничний розмір відшкодування з міського бюджету становить 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру на рік», – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, раніше в Кабінеті міністрів заявляли, що за нинішній червень держава виділила населенню пільгових кредитів на енергозбереження на рекордну суму – 350 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: