Данилюк хоче залучити в Україну $9 мільярдів наступного року – Bloomberg

Читать на русском
У планах Мінфіну є випуск четвертого траншу єврооблігацій на 1 млрд доларів під гарантії США, залучення 5,3 млрд доларів у рамках співпраці з МВФ. Ще 2,7 млрд доларів у Мінфіні планують залучити на міжнародному борговому ринку.

Міністерство фінансів України планує залучити близько $9 млрд завдяки гарантіям США, співробітництву з МВФ і виходу на міжнародний борговий ринок.

Про це в інтерв'ю агентству Bloomberg заявив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає «Слово і Діло».

«Україна може вперше за три роки самостійно випустити євробонди. В нас немає термінової необхідності виходити на міжнародний борговий ринок, і всі це розуміють, тому ми плануємо випустити невеликий обсяг, щоб інвестори звикли до присутності України на ринку й були згодом готові до більш серйозного розміщення», – сказав він.

Зокрема, Мінфін планує випустити четвертий транш єврооблігацій на $1 млрд під гарантії США та залучити $5,3 млрд у рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом. Ще $2,7 млрд у Мінфіні планують залучити на міжнародному борговому ринку.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко підписав закон про фінансову реструктуризацію, який дозволить виконати зобов'язання України згідно з меморандумом з МВФ.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада ухвалила закон «Про фінансову реструктуризацію» в другому читанні та в цілому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: