Мінгареллі розповів про переговори з Нідерландами щодо асоціації з Україною

Читать на русском
Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі розповів про перебіг переговорів із голландським урядом з приводу асоціації з Україною.
Х'ю Мінгареллі

Чиновники Європейського Союзу продовжують шукати компромісне рішення в питанні ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію України та ЄС.

Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів голова представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, повідомляє «Слово і Діло».

«Зараз у Брюсселі шукають рішення, яке, з одного боку, задовольнить парламент Нідерландів, а з іншого – дозволить нам посилити наші відносини з Україною. Цього тижня голова Європейської Ради Дональд Туск і голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер спільно працюють із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте над цим питанням», – заявив Мінгареллі.

За його словами, в разі негативної відповіді Нідерландів асоціація все одно працюватиме, але ЄС шукатиме інші шляхи вирішення цієї проблеми.

«Якщо Нідерланди скажуть: «Ми ніколи не ратифікуємо Угоду про асоціацію», то тоді ми будемо змушені шукати інше рішення. Я не можу сказати, яке саме це буде рішення, це питання скоріше до юристів. Ми тоді просто змушені будемо знайти рішення для того, щоб реалізувати положення Угоди про асоціацію та Угоди про ЗВТ іншим шляхом», – додав посол ЄС.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Нідерландів зробив заяву щодо асоціації з Україною. Водночас у Європейській комісії висловили сподівання, що голландський уряд підтримає Угоду про асоціацію України з ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: