Прем'єр Нідерландів зробив заяву щодо асоціації з Україною

Читать на русском
Глава голландського уряду Марк Рютте розповів, що вирішив Кабмін Нідерландів з приводу асоціації Україна-Євросоюз.
Марк Рютте

Голландському уряду необхідно більше часу для ухвалення рішення щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це в Facebook написав прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«Уряд продовжує період ведення переговорів, щоб знайти рішення щодо ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС, на референдумі щодо якої в Нідерландах більшість виступила проти», – написав прем'єр.

«Таке рішення сьогодні ми вже пояснювали в листі до нижньої палати у відповідь на парламентську резолюцію, яка попросила нас роз'яснити ситуацію до 1 листопада. Це вимагає більше часу, ніж багато хто в Нідерландах бажає. Уряд розуміє, що багато людей вважатимуть це складним процесом. Це призводить до того, що загальне почуття невдоволеності має бути якомога швидше усунено», – додав Рютте.

Він зазначив, що питання асоціації Україна-ЄС не може бути відокремлене від питання нестабільності на кордонах ЄС.

«Наше зобов'язання полягає в досягненні Радою ЄС 15 й 16 грудня під час переговорів результату, який вирішив би основні проблеми, які виникли в суспільній дискусії щодо Угоди про асоціацію», – додав прем'єр Нідерландів.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що уряд Нідерландів допустив можливість ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: