Порошенко і Байден обговорили надання наступного траншу МВФ Україні

Читать на русском
Віце-президент США та Президент України, розмовляючи телефоном, обговорили підготовку до майбутнього саміту Євросоюз-Україна.

Віце-президент США Джозеф Байден і Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови 16 листопада обговорили підготовку до майбутнього саміту Євросоюз-Україна, який відбудеться 24 листопада в Брюсселі.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому, передає «Слово і Діло».

Політики висловили сподівання, що саміт дасть «позитивний сигнал» для українського народу.

Крім того, лідери обговорили «траєкторію» реформ в Україні й заявили про необхідність продовження швидкого прогресу, в тому числі щодо кроків надання Києву чергового траншу Міжнародного валютного фонду.

У прес-службі Порошенка уточнили, що під час розмови також ішлося про політику міжнародних санкцій проти Росії, Мінські угоди та співпрацю між Києвом і Вашингтоном після виборів президента США.

Нагадаємо, 3 листопада місія МВФ прибула в Україну.

9 листопада голова Нацбанку Валерія Гонтарева заявила, що Україна ризикує не дочекатися траншу МВФ на $1,3 млрд через гальмування реформ у Верховній Раді.

Рішення про надання траншу розміром $1 млрд було ухвалено Фондом 14 вересня. Таким чином, сума виділення МВФ Україні фіндопомоги в 2015-2016 роках становить $7,62 млрд із передбачених $17,5 млрд.

Наступного року Україна чотирма частинами може отримати майже $5,4 млрд: $1,985 млрд – в лютому, $1,333 млрд – в травні, $1,333 млрд – в серпні та $735 млн – в листопаді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: