У МВФ підозрюють, що подані е-декларації не зовсім чесні

Читать на русском
У Міжнародному валютному фонді допускають, що українські чиновники могли приховати частину своїх доходів, коштів та майна.

У Міжнародному валютному фонді вважають, що українські чиновники могли приховати частину своїх коштів і майна та не вказати їх у поданих електронних деклараціях.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала керівник Нацагентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, передає «Слово і Діло».

За її словами, про це в четвер на зустрічі в НАЗК заявив старший експерт фінансового сектора МВФ Емануель Матіас, зазначивши, що Фонд «уважно стежить за ситуацією в Україні».

У МВФ вважають, що головна увага НАЗК у перевірці декларацій має бути прикута до чиновників із найвищих ешелонів влади, тому що «риба гниє з голови».

У Нацбанку повідомили, якого розміру допомоги від МВФ очікують у 2017-2018 рокахНаціональний банк України очікує отримання від Міжнародного валютного фонду в 2017 році 5,4 млрд дол., а в 2018-му – 2,9 млрд.

За її словами, оприлюднення декларацій – це лише перший крок на природному шляху очищення суспільства від корупціонерів. Наступний крок – перевірка декларацій та відповідні вироки.

Раніше повідомлялося, що Україна ризикує не дочекатися траншу МВФ на $1,3 млрд через гальмування реформ у Верховній Раді, що в 2017 році поставить під загрозу економічну та фінансову стабільність.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: