Гонтарева зізналася, скільки грошей було виведено з банків-банкрутів

Читать на русском
Несмотря на те, що банки стали банкрутами, їхні власники не відчувають мають великі статки, а їхній основний бізнес працює й приносить їм доходи.

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявила, що власники збанкрутілих банків вивели близько 300 млрд грн, що належать вкладникам.

Про це йдеться в зверненні голови НБУ, оприлюдненому в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Національним банком України та Фондом гарантування вкладів подано до правоохоронних органів понад 3300 заяв про скоєння кримінальних злочинів на загальну суму близько 300 мільярдів гривень. Ці гроші власники збанкрутілих банків вивели з фінансових установ, щоб вкласти їх у розвиток своїх бізнес-імперій», – йдеться в заяві.

Гонтарева підкреслила, незважаючи на те, що банки збанкрутіли, їхні власники не відчувають браку коштів, «їхній основний бізнес працює й приносить їм доходи, а їхні імена продовжують з'являтися в рейтингах найбагатших українців».

Голова НБУ вважає, що акціонери таких банків мають нести відповідальність і повернути вкрадені гроші вкладникам.

Як повідомлялося раніше, держпідприємство СЕТАМ долучилося до багатостороннього меморандуму з реалізації активів неплатоспроможних банків, який базуватиметься на принципах системи ProZorro.

Нагадаємо, що нардепи від БПП Руслан Демчак та Михайло Довбенко подали до Верховної Ради розроблений НБУ законопроект №5388, який на найближчі два роки спростить угоди M&A (злиття та поглинання) на банківському ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: