Експерт про вихід Кучми з «Мінська»: група може взагалі припинити існування

Читать на русском
Олександр Горбаткоголовний координатор «Донбас SOS»

Заява Кучми дуже несподівана й має зовсім інший характер, аніж зміна двох учасників переговорів у Мінську з боку РФ.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив лідер ГО «Донбас SOS» Олександр Горбатко, аналізуючи заяву представника України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кучми про вихід із мінського процесу.

«Якщо порівнювати з РФ, то в них відбувалася планова заміна одного учасника на іншого. В нас є чітка позиція керівника групи з приводу того, що він виходить із переговорного процесу. Виникає питання: якщо є результати й усе нормально, чому він іде?», – розмірковує Горбатко.

Вихід Кучми з мінського процесу – маленький сигнал про те, що не все там добре. Цілком може бути, що він намагається убезпечити себе від подальшої критики.

За словами експерта, не виключено, що група змушена буде взагалі припинити існування.

«Зараз єдиним двигуном мінського процесу буде «нормандський формат» та озвучена «дорожня карта», – констатував він.

На думку Горбатка, якщо «дорожня карта» буде виписана так, щоб не викликати особливих хвилювань та протестів населення та політичних груп у парламенті, то будуть і зрушення.

«Якщо будуть суперечливі питання, а населення це не підтримає, то, скоріш за все, буде серйозне протистояння, проблеми й Тристороння група припинить існування», – резюмував він.

Як відомо, нова зустріч у Мінську призначена на 23 листопада.

Нагадаємо, західні лідери та Президент України наполягають на тому, що альтернативи «мінському формату» немає, а в переговорному процесі спостерігається прогрес.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: