Держсекретарем США може стати Джон Болтон, який закликав до озброєння України

Читать на русском
Одним з основних претендентів на посаду державного секретаря США в уряді Трампа є колишній посол США в ООН Джон Болтон, який виступав за надання Україні озброєння та її членство в НАТО.

Джон Болтон, колишній посол США в ООН і високопоставлений чиновник Держдепартаменту США часів президентства Джорда Буша-молодшого, є одним з основних претендентів на посаду державного секретаря США.

Про це пише The Hill, передає «Слово і діло».

Протягом останніх років Болтон виступав за озброєння України, надання їй перспективи членства в НАТО й критикував зовнішню політику президента США Барака Обами, використовуючи ситуацію в Україні як приклад провальних рішень офіційного Вашингтона.

«У США все ще є час відповісти рішуче, заявити про себе з позиції сили. Розчленування України проти її волі є неприпустимим. Вашингтон має надати Києву озброєння та іншу допомогу й одночасно відновити план президента Буша про прискорене надання Україні членства в НАТО», – писав Болтон на сторінках видання Los Angeles Times у серпні 2014 року.

Порошенко і Трамп провели телефонні переговори й домовилися про зустрічПетро Порошенко і Дональд Трамп провели телефонні переговори, в ході яких домовилися про проведення двосторонньої зустрічі.

«Путін має знати, що якщо він захопить більше територій України, інша її частина однозначно стане членом НАТО та ЄС і буде залишатися непохитно ворожою до Москви в майбутньому», – підкреслив Болтон.

У той же період дипломат пов'язував посилення підтримки України з боку США з обранням нового президента.

«Ми маємо сподіватися, що в США ми за три роки отримаємо справжнього президента. Тоді ми, можливо, зможемо щось зробити», – коментував ситуацію в Україні Болтон каналу Fox у березні 2014 року.

Раніше повідомлялося, що команда Дональда Трампа, який здобув перемогу на президентських виборах у США, вважає екс-мера Нью-Йорка Рудольфа Джуліані та колишнього постпреда при ООН Джона Болтона основними кандидатами на посаду держсекретаря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: