ГПУ підготувала Януковичу підозру в справі митрополита Володимира

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України анонсували вручення підозри колишньому президенту Віктору Януковичу.

Генеральна прокуратура України підготувала повідомлення про підозру колишньому президенту Віктору Януковичу в рамках кримінального провадження про перевищення влади та службових повноважень щодо голови Української православної церкви Московського патріархату митрополита Володимира.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

«У ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів, які свідчать про причетність до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 146 КК України, Віктора Януковича, в зв'язку з чим 16 листопада 2016 року в провадженні складено повідомлення про підозру останньому та наразі вживаються заходи щодо її належного вручення», – йдеться в повідомленні.

Як встановило слідство, Віктор Янукович разом із колишніми високопосадовцями причетний до незаконного позбавлення волі особистого помічника нині покійного предстоятеля Української православної церкви митрополита Київського і всієї України Володимира, архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра.

Нагадаємо, раніше в Генпрокуратурі заявили, що народному депутату Вадиму Новинському, який фігурує в справі щодо митрополита Володимира, загрожує до 5 років в'язниці. Сам Новинський повідомив про отримання подання ГПУ про зняття з нього депутатської недоторканності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: