Обшук у Львівській міськраді: ГПУ вилучила документи про аферу на 88 мільйонів гривень

Читать на русском
З Львівської міськради, де у вівторок були проведені санкціоновані обшуки, вилучено документацію щодо оренди та подальшого продажу земельної ділянки площею 23 га

Генеральна прокуратура України вилучила зі Львівської міської ради документи щодо продажу землі зі збитками у 88 мільйонів гривень.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні ГПУ провела санкціоновані обшуки у Львівській міськраді. З вилучених документів видно, що у вересні 2015 року Львівською міською радою одному із суб'єктів господарювання було надано в оренду земельну ділянку площею 23 гектари, нормативно-грошова оцінка якої склала 140 мільйонів гривень. Уже за 3 місяці землю за особистим підписом голови міськради продали за ціною 52 мільйони гривень, що на 88 мільйонів менше за її оцінку», – написав він.

ГПУ потребує внутрішнього реформування – посол СШАГенеральній прокуратурі України необхідно ще працювати над реформуванням своєї системи, вважає посол США в Україні.

Також Луценко вважає, що для того, щоб залучити інвестора й законно заохотити його меншою ціною на землю, меру Львова Андрію Садовому потрібно було винести на розгляд міськради пропозиція знизити ціну.

«Адже саме міськрада, а не Садовий, може змінити своє рішення від 25 грудня 2014 року про базову середню ціну метра квадратного землі в місті величиною 423 гривень. Відштовхуючись від неї, з урахуванням площі відчуженої землі (23 гектари), її вартість має бути понад 97 мільйонів гривень», – написав генпрокурор.

Нагадаємо, 15 листопада Генеральна прокуратура спільно з Національною поліцією провела обшуки у Львівській міській раді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: