Комітет Ради відклав рішення щодо Новинського

Читать на русском
Комітет ВР з питань регламенту переніс розгляд подання на зняття депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського.
Вадим НовинськийФото: УНІАН

Комітет Верховної Ради з питань регламенту переніс розгляд внесеного Генпрокуратурою подання на зняття депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності депутата фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету, передає «Слово і Діло».

На засіданні був присутній сам Новинський, а також генпрокурор Юрій Луценко.

Перший заступник регламентного комітету Павло Пинзеник повідомив, що комітет вирішив звернутися до Луценка з проханням надати додаткові матеріали та пояснення у відповідь на запитання, які виникли у депутатів.

Відповідальність Новинського: хто готовий підтримати зняття недоторканності з нардепа«Слово і Діло» вирішило зробити огляд обіцянок українських політиків у зв'язку з поданням щодо зняття недоторканності з нардепа Вадима Новинського.

Комітет також вирішив продовжити термін розгляду подання про зняття недоторканності з Новинського до надання письмової відповіді генпрокурором.

Перелік запитань до ГПУ та додаткових матеріалів, які комітет просить надати, буде сформульований за даними стенограми.

У коментарі журналістам Луценко розкритикував рішення комітету. Він заявив, що комітет, приймаючи таке рішення, намагається перекласти відповідальність на Генпрокуратуру.

Нагадаємо, Новинський підозрюється у тиску на покійного митрополита УПЦ МП Володимира в інтересах екс-президента Віктора Януковича. Також його підозрюють в незаконному обмеженні свободи митрополита Олександра Драбинка, який був помічником Володимира.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: