Київ отримає 90 мільйонів євро на розвиток громадського транспорту

Читать на русском
Проект спрямований на реалізацію заходів з оновлення парку автобусів, трамваїв, тролейбусів, вагонів метрополітену, будівництва та реконструкції трамвайних і тролейбусних ліній.

Столична влада отримає 90 млн євро на розвиток інфраструктури громадського транспорту в рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні».

Фінансування здійснюватиметься за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України, передає «Слово і Діло».

Зокрема, на закупівлю 10 трамваїв виділено 14,6 млн євро, 30 автобусів – 5 млн євро, 138 тролейбусів – 40,2 млн євро, реконструкцію трамвайних ліній – 30 млн євро.

Проект «Міський громадський транспорт в Україні» спрямований на реалізацію заходів з оновлення парку автобусів, трамваїв, тролейбусів, вагонів метрополітену, будівництва та реконструкції трамвайних і тролейбусних ліній.

До аеропорту «Київ» запустять електричкуКиївська міська держадміністрація планує створити пересадочний вузол біля аеропорту Жуляни.

Загалом Європейський інвестиційний банк надасть 200 млн євро терміном до 22 років із пільговим періодом до 5 років. Кошти підуть на вдосконалення інфраструктури громадського транспорту в 20 містах України.

Як повідомлялося раніше, Мінінфраструктури розробило низку заходів, які мають впорядкувати роботу маршрутних таксі в країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: