У власність держави повернули 15 тисяч гектарів мисливських угідь, пов'язаних із Пшонкою

Читать на русском
Повернуті лісові угіддя були видані на 25 років ТОВ Укрмістобудпроект, яку пов'язують із сином колишнього генпрокурора Артемом Пшонкою.

Суд повернув державі 15,3 тис. га мисливських угідь, які раніше були незаконно передані в користування близькому оточенню колишніх високопоставлених чиновників.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

«Господарський суд Києва задовольнив позов про визнання незаконним та скасування рішення Київської облради про надання в користування мисливських угідь площею 15300 гектарів на території Фастівського району товариству, яке пов'язують із сином колишнього генпрокурора», – йдеться в повідомленні.

Суд також визнав недійсним договір про умови ведення мисливського господарства й зобов'язав відповідача повернути угіддя.

У 2011 році Київський облрада надала ТОВ «Укрмістобудпроект» на 25 років згадані вище мисливські угіддя для ведення мисливського господарства. Компанія, за даними слідства, порушила умови договору й, не маючи дозволу постійного землекористувача ДП «Фастівське лісове господарство», почало будувати там будинки, лазні з басейном і котельні. Внаслідок таких дій пошкоджені лісові насадження.

Темпи відтворення лісів перевищують їх рубку – КутовийВ Україні другий рік поспіль фіксується перевищення темпів відтворення лісів над їх рубкою.

ЗМІ пов'язують «Укрмістобудпроект» із сином колишнього генпрокурора Артемом Пшонкою.

Як повідомлялося раніше, Державне агентство лісових ресурсів розробило законопроект, яким пропонує збільшити максимальні штрафи за незаконну рубку лісу в 10 разів – до 17 тис. грн, тоді як зараз вони становлять від 800 до 1700 грн.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України створив робочу групу з питань захисту та відновлення лісів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: