У «СЕТАМ» розповіли, скільки майна банків-банкрутів продали

Читать на русском
Збільшення обсягів реалізації майна неплатоспроможних банків через Фонд гарантування вкладів – це реальний шлях до повернення грошових заощаджень вкладникам, які постраждали від закриття банків.

З листопада 2015 по червень 2016 років через систему електронних торгів арештованим майном ДП «СЕТАМ» було реалізовано арештованого майна та активів неплатоспроможних банків на суму понад 1 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДП «СЕТАМ».

«Збільшення обсягів реалізації майна неплатоспроможних банків через Фонд гарантування вкладів – це реальний шлях до повернення грошових заощаджень вкладникам, які постраждали від закриття банків... і наповнення Державного бюджету», – говорить генеральний директор підприємства Віктор Вишньов.

В НБУ пояснили, чому «вбивають» маленькі банкиНаціональний банк виводить невеликі комерційні банки з ринку фінансових послуг унаслідок складної структури власності, що не дає можливості якісно контролювати зміну безпосередніх власників банку.

За зазначений період збільшилися ціни лотів у ході аукціонних торгів. Так, розглядаючи нерухомість, ціна, вища за стартову, піднялася на 12%, а це додаткові 68 млн грн. Також добре продається електроніка. З цієї категорії майна ціни продажу за вісім місяців зросли на 47%.

Також збільшується й кількість учасників на торгах.

Як повідомлялося раніше, «Український банк реконструкції та розвитку» та «Держзембанк» із великою ймовірністю будуть ліквідовані до кінця цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: