У другому турі виборів президента Болгарії перемагає проросійський кандидат

Читать на русском
За даними екзит-полів, перемогу в другому турі президентських виборів у Болгарії отримає висуванець Болгарської соціалістичної партії Румен Радєв.
Кандидат Болгарської соціалістичної партії Румен Радев

У другому турі виборів президента Болгарії перемагає кандидат від соціалістів Румен Радєв.

Про це повідомляє BNT.bg, передає «Слово і Діло».

Екзит-пол, проведений агентством Alpha Research, показав, що Радєв набирає 60% голосів виборців. Його конкурентка від правлячої правоцентристської партії ГЕРБ Цецка Цачева набирає 27%.

Ще 13% виборців не підтримали жодного з кандидатів. За попередніми даними, явка на виборах склала 48,7%.

Поки в НАТО Болгарія, Словаччина і Чехія Україні не стати членом – експертПоки в НАТО знаходяться Болгарія, Словаччина і Чехія, питання України в альянсі під загрозою.

За даними екзит-полу, проведеного агентством Gallup, Радєв набирає 58,5% голосів, а Цачева – 35,7%. Жодного кандидата не підтримали 5,8% виборців.

Соціаліст Радєв неодноразово закликав до поліпшення відносин із Росією та скасування антиросійських санкцій, запроваджених ЄС. Радєв виграв перший тур президентських виборів, набравши 26%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в першому турі виборів президента Болгарії, за даними опитувань, лідирує проросійський кандидат від соціалістів Румен Радєв.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив про свій намір піти у відставку, якщо президентські вибори виграє Румен Радєв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: