Проросійський кандидат лідирує на виборах у Болгарії – екзит-поли

Читать на русском
У першому турі виборів президента Болгарії, за даними опитувань, лідирує кандидат від соціалістів, проросійський кандидат Румен Радєв.
Румен Радев

У першому турі виборів президента Болгарії, за даними опитувань, лідирує проросійський кандидат від соціалістів Румен Радєв.

Про це пише «Німецька хвиля» з посиланням на дані екзит-полу агенції Alpha Research, повідомляє «Слово і Діло».

Румен Радєв отримав 24,8% голосів виборців. Його конкурентка від правлячої правоцентристської партії ГЕРБ Цецка Цачева набрала 23,5% голосів.

Згідно з результатами опитування інституту Gallup International, Радєва підтримали 26,7% виборців, Цачеву – 22,5%.

Президент Болгарії виступив у Європарламенті з обвинуваченнями проти РФПрезидент Болгарії Росен Плевнелієв звинуватив РФ у спробах зруйнувати основи Європейського Союзу.

«Таким чином обидва кандидати, найімовірніше, вийдуть до другого туру виборів глави держави, який має відбутися 13 листопада», – зазначається в повідомленні.

Очікується, що Цачева в разі перемоги на президентських виборах проводитиме проєвропейську політику, тоді як Радєва вважають проросійським кандидатом. Соціаліст неодноразово закликав до покращення відносин із Росією та скасування антиросійських санкцій, запроваджених Євросоюзом.

Нагадаємо, що нещодавно нинішній президент Болгарії Росен Плевнелієв звинуватив Росію в кібератаці на ЦВК країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: