Президент Болгарії виступив у Європарламенті з обвинуваченнями проти РФ

Читать на русском
Президент Болгарії Росен Плевнелієв звинуватив РФ у спробах зруйнувати основи Європейського Союзу.
Президент Болгарії Росен Плевнелієв

Президент Болгарії Росен Плевнелієв звинуватив Російську Федерацію в спробах зруйнувати основи Європейського Союзу.

З такими словами він виступив вчора, 8 червня, в Європейському парламенті, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Кремль проти нас і намагається дестабілізувати ситуацію в ЄС. Він намагається зруйнувати та знищити основи Європейського Союзу, такі як єдність, солідарність і верховенство закону», – зазначив Плевнелієв.

Туск запевнив, що санкції проти РФ будуть продовженіГолова Євроради Дональд Туск заявив, що політика щодо РФ не зміниться, а санкції будуть продовжені до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

За його словами, Росія руйнує принципи міжнародного порядку. Президент Болгарії також звинуватив РФ у розв'язанні війни в Україні, яка наразі перебуває в стадії «холодного миру». Плевнелієв зазначив, що ніхто з українців не хоче війни, але обстріли там досі тривають.

«Якщо Захід дозволить (прийняти російське втручання в Україні – Ред.), це буде історична ганьба. Для мене, для нас Крим – це Україна, а Україна – це Європа», – додав він.

Нагадаємо, раніше президент Болгарії Росен Плевнелієв виступив за продовження санкцій проти РФ через невиконання нею Мінських угод.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: