У БПП не визнають результат президентських виборів у Молдові

Читать на русском
Перемога Ігоря Додона на виборах президента Молдови не може бути визнаною через порушення на виборчих дільницях в РФ.
Ірина Фриз

Ірина Фріз з фракції БПП вважає, що результати виборів президента Молдови не можуть бути визнаними через ознаки порушень на виборчих дільницях в РФ.

Про це народний депутат, голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Результати виборів президента Республіки Молдова на виборчих дільницях у Російській Федерації мають всі ознаки порушень і не можуть бути визнаними ... Організоване підвезення виборців і фотографування бюлетенів є ознаками підкупу й спроби вплинути на результати волевиявлення», – написала Фріз.

Вона також підкреслила, що нестача виборчих бюлетенів на закордонних дільницях, особливо в європейських країнах, де є значна підтримка проєвропейського кандидата Майі Санду, є «фактором того, що впливає на остаточні результати голосування».

Україна і Румунія запустять переправу через Дунай у 2017 роціПереправа Орловка-Ісакча, яка з'єднає Румунію і Україну через річку Дунай, буде введена в експлуатацію в жовтні 2017 року згідно з оцінкою за песимістичним сценарієм розвитку.

«Також слід зазначити надзвичайно брудну інформаційну кампанію проти проєвропейського кандидата з боку російських медіа в Республіці Молдова», – додала нардеп.

На її думку, Україні не слід визнавати результати волевиявлення в Молдові, оскільки підтримка Ігорем Додоном позиції Кремля щодо ситуації в Україні, анексованого Криму надасть деструктивний вплив на подальший розвиток двосторонніх відносин.

Як повідомлялося раніше, Центрвиборчком Молдови підтвердив перемогу соціаліста Ігоря Додона на президентських виборах.

Нагадаємо, що в другому турі виборів президента Болгарії перемагає кандидат від соціалістів Румен Радєв, який також вважається проросійським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: