Росія розгортає військове угруповання на південних кордонах з Україною

Читать на русском
Росія перебазувала авіацію на аеродроми Південного військового округу в Кіровське (Крим), Анапу, Таганрог, Армавір, станицю Кущовську, Єйськ, Маринівку та Приморсько-Ахтарськ.

Росія продовжує тактичне розгортання військ і сил ЗС РФ у південно-західному стратегічному напрямку, в тому числі й на міжвидовому полігоні Чорноморського флоту «Опук» в окупованому Криму.

Нарощування військ йде в рамках стратегічних командно-штабних навчань «Кавказ 2016», повідомляють у прес-службі Головного управління розвідки Міністерства оборони України, передає «Слово і Діло».

«Триває оперативне розгортання військ і сил ЗС РФ на південно-західному стратегічному напрямку, в т. ч. за рахунок нарощування наземного компонента на міжвидовому полігоні Чорноморського флоту «Опук» (Крим).

Війська приводять у бойову готовність і на загальновійськовому полігоні 243 (Молькіно, Краснодарський край), загальновійськовому полігоні 244 «Прудбой» (Волгоградська обл.), військовому полігоні «Серноводськ» (Ставропольський край).

Росіяни також перебазовували авіацію на аеродроми Південного військового округу в Кіровське (Крим), Анапу, Таганрог, Армавір, станицю Кущовську, Єйськ, Маринівку та Приморсько-Ахтарськ.

«Підрозділи з'єднань і частин, які завершили висунення до полігонів Південного військового округу ЗС РФ, в т. ч. окупованого Криму, приступили до етапу злагодження, організації взаємодії, бойового та матеріально-технічного забезпечення в складі міжвидових угруповань військ на визначених навчаннями окремих операційних напрямках», – пояснили в ГУР.

Тука анонсував стратегію деокупації Криму та ДонбасуСтратегію деокупації українських територій презентують на засіданні Кабінету міністрів у середу, 31 серпня. Про це повідомив заступник міністра в справах окупованих територій Георгій Тука.

Росіянами також було відпрацьоване питання умовного застосування бортового озброєння (рубіж пуску ракет Євпаторія-Севастополь) за програмними цілями на території країн Європи трьома стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС зі складу 22 важкої бомбардувальної авіаційної дивізії (Енгельс, Саратовська обл.).

Як повідомлялося раніше, Росія оточує територію України військовими базами, зокрема російська військова база в прикордонному з Україною місті Валуйки може використовуватися для відновлення наступальних дій на півночі Луганської області.

Військова база в місті Клинці Брянської області Російської Федерації посилюється в рамках можливого майбутнього протистояння з Україною, про що заявив посол Росії в Білорусі Олександр Суриков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: