Вірменія та Азербайджан відновили обстріли в Карабасі

Читать на русском
Повідомляється про застосування стрілецької зброї різного калібру, мінометів, гаубиць і РСЗВ і важкої бронетехніки.

У Нагірному Карабасі поновились артилерійські обстріли із застосуванням реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Азербайдажн і Вірменія обмінялися взаємними звинуваченнями в поновленні обстрілів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «ТАСС».

«Азербайджанська армія продовжує наступальну активність на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі», – заявляє Міністерство оборони Вірменії.

«Минулої ночі збройні сили Азербайджану продовжили наступальну активність на лінії зіткнення протиборчих військ Азербайджану і Нагірного Карабаху, яка почалася опівдні в суботу», – йдеться в повідомленні.

У вірменському Міноборони повідомляють про застосування стрілецької зброї різного калібру, мінометів, гаубиць і РСЗВ. За їхніми даними один військовослужбовець невизнаної Нагірно-Карабахської республіки отримав важке поранення.

У той же час азербайджанське Міноборони заявляє, що минулої ночі запобігли спробі вірменської сторони атакувати їх позиції.

«Починаючи з вечора 23 квітня, підрозділи ЗС Вірменії піддали інтенсивному обстрілу позиції азербайджанської армії і розташовані поблизу лінії зіткнення населені пункти», – йдеться в повідомленні азербайджанського військового відомства.

У повідомленні також зазначається, що вірменські сили на вогневу лінію вивели танки, які обстріляли позиції ВС Азербайджану і спробували атакувати їх за підтримки додаткових сил. «Рух танків було зупинено вогнем, знищений один танк разом з екіпажем», – стверджується в заяві.

Карабаський конфлікт: причини та можливі наслідкиКонфлікт у Нагірному Карабасі, що жевріє вже майже 30 років, отримав новий імпульс розвитку в ніч з 1 на 2 квітня цього року. В ході зіткнень азербайджанці встановили контроль над низкою селищ.

Згідно з інформацією відомства, вірменські збройні сили 108 разів порушили режим припинення вогню на різних напрямках фронту. За даними Міноборони, з азербайджанської сторони втрат немає.

Нагадаємо, що в ніч з 1 на 2 квітня цього року заморожений багато років тому конфлікт в Нагірному Карабаху відновився з новою силою.

Але 5 квітня Азербайджан і так звана Нагірно-Карабахська Республіка домовилися про взаємне припинення вогню вздовж лінії розмежування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: