Україна поки не планує створення ЗВТ із Китаєм – МЕРТ

Читать на русском
Китайський ринок є цікавим для України, однак найближчим часом переговори про створення зони вільної торгівлі не почнуться.

Китайський ринок цікавий для України, однак найближчим часом переговори щодо створення зони вільної торгівлі не розпочнуться.

Про це «Європейській правді» заявила торговий представник України Наталія Микольська, передає «Слово і Діло».

«Китайський ринок однозначно є одним із пріоритетних для України. Однак рішення про початок переговорів про створення зони вільної торгівлі ми будемо ухвалювати лише після створення стратегії підтримки експорту», – заявила вона.

Китай заснував фонд інвестування в Східну ЄвропуУ Китаї заснували холдингову компанію Sino-CEEF, яка має стати «новою платформою для економічного співробітництва» між КНР, а також країнами Центральної та Східної Європи.

Досі питання створення ЗВТ із Китаєм не порушувалося.

Зараз Україна веде аналогічні переговори з Туреччиною та Ізраїлем. Також уже підписаний договір про ЗВТ із Канадою, але цей документ ще не ратифікований парламентами обох країн.

Своєю чергою, режим вільної торгівлі з ЄС набув чинності з 1 січня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Китай ініціює створення зони вільної торгівлі з Україною й сподівається на активізацію дослідження цього питання з українського боку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: