Експерт про відведення військ: найбільша битва буде за Дебальцеве

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

Мінські угоди давно зайшли в глухий кут і ця ситуація найбільше влаштовує РФ, тому що напруженням на Донбасі вони відволікають увагу від окупації Криму.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий експерт, полковник запасу, колишній голова Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи заяву ОБСЄ щодо того, що розведення сил у районі Дебальцевого відбудеться лише за згодою сторін.

«Донбас – це наслідок окупації Криму. Якщо Україна не наполягатиме на переговорах щодо окупації Криму, все інше не матиме сенсу», – зазначив військовий.

Зараз у стратегічному плані, за його словами, створюється напруження навколо України – Придністров'я, Донецьк, Луганськ, Крим – для того, щоб вона стала «сірою зоною» під протекторатом Росії.

«Україні варто було б пам'ятати всі дії РФ у минулому, які підтверджують той факт, що якраз відведення військ – це крок до наступу та захоплення інших територій. Це привід для РФ захопити нові стратегічні об'єкти на території України», – переконаний Білоус.

Розведення військ – це спосіб військовими методами примусити Україну виконати політичну складову «Мінська».

У кожному разі, як зазначив військовий експерт, навіть враховуючи подальші дії для відведення військ, РФ ніколи не віддасть Дебальцеве.

«Згідно з Мінськими угодами, Дебальцеве має бути за українською стороною. РФ буде категорично проти цього. Це стратегічний залізничний вузол для транспортування, перекидання військ, військової техніки на територію України. Москва цього просто не допустить. Найбільша битва буде саме за цей район», – проаналізував ситуацію В'ячеслав Білоус.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Минулого тижня в «ДНР» заявили, що Україна може навіть не сподіватися повернути під свій контроль Дебальцеве.

Зазначимо, що сьогодні в Мінську проходить засідання Тристоронньої контактної групи з приводу подальших точок для розведення сил та доступу спостерігачів ОБСЄ.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко обіцяв протягом одного року повернути Донбас мирним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: