В ЄС закликають створити власну армію

Читать на русском
Незалежно від результату виборів у США Євросоюз має по-новому організувати свою оборону, вважає Юнкер.
Жан-Клод Юнкер

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер наполягає на необхідності поглиблення співробітництва європейських країн у сфері безпеки, що в довгостроковій перспективі має призвести до створення спільної європейської армії.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

«Незалежно від результату президентських виборів у США, на яких переміг Дональд Трамп, Євросоюз має по-новому організувати свою оборону», – вважає Юнкер.

«Американці, яким ми багато в чому зобов'язані, в перспективі не будуть гарантувати безпеку Європи», – сказав він.

Юнкер чітко дав зрозуміти, що Європа нас не чекає – експертПолітолог проаналізував заяву президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, який вважає, що Україна не вступить до ЄС у найближчі 20-25 років.

«Про це ми маємо подбати самі. Тому ми маємо здійснити нову спробу організації Європейського оборонного союзу з метою створення в майбутньому європейської армії», – заявив Юнкер.

Юнкер підкреслив, що ці плани не мають на меті створення Сполучених Штатів Європи.

«Люди в наших країнах зовсім не хочуть жити в Сполучених Штатах Європи. І не потрібно створювати враження, що Європа йде до створення єдиної держави», – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр запропонував скликати надзвичайну зустріч голів МЗС країн-членів Євросоюзу за результатами президентських виборів у США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: