Юнкер ініціює розслідування щодо Баррозу

Читать на русском
Юнкер дав вказівку про початок розслідування обставин працевлаштування колишнього голови Єврокомісії Баррозу до американського банку Goldman Sachs.
Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер

Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер доручив провести розслідування щодо порушення етичного кодексу ЄС його попередником Жозе Мануелем Баррозу, який нині працює в американському банку Goldman Sachs.

Про це повідомляє BBC, передає «Слово і Діло».

«Юнкер бажає уточнень щодо прийому на роботу Жозе Мануела Баррозу Goldman Sachs. У відповіді європейського омбудсмена Емілі О'рейлі, яка поставила йому запитання на цю тему, люксембуржець заявляє, що він вимагатиме думки комітету з етики», – повідомляє бельгійське видання lalibre.be.

Позиція Юнкера не впливає на те, чи отримає Україна безвізовий режим – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер та Президент України Петро Порошенко домовилися про зустріч у Брюсселі 17 березня.

Згаданий комітет консультує Єврокомісію з питань етики, особливо в тому, що стосується відповідності за договорами щодо діяльність, яку колишні єврокомісари вибирають після завершення своїх мандатів.

Як повідомлялося раніше, на початку липня 2016 року Баррозу став виконавчим директором і консультантом банку Goldman Sachs. Він консультуватиме банк щодо Brexit.

Президент Франції Франсуа Олланд назвав таке призначення «морально неприйнятним».

«Колишні єврокомісари можуть вільно вибирати нову роботу через 18 місяців після того, як вони залишили Єврокомісію», – зазначив Олланд.

Нагадаємо, Жозе Мануел Баррозу знайшов нову роботу після півторарічної перерви.

Раніше повідомлялося, що в Єврокомісії придумали, як припиняти безвізовий режим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: