Москва очікує відновлення співпраці з НАТО – Лавров

Читать на русском
Офіційна Москва чекає від НАТО відповіді на ініціативи щодо відновлення співпраці між РФ і Альянсом.

Голова російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров заявив, що «особливе занепокоєння викликає взятий у НАТО курс на стримування Росії, що веде до підриву стратегічної стабільності на європейському континенті».

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Ми неодноразово говорили, що грюкати дверима ми не збираємося. Нерозв'язних проблем за наявності доброї волі всіх сторін у наших відносинах із Заходом немає», – зазначив Лавров.

За його словами, «в наших західних партнерів, які перебували в ейфорії після завершення холодної війни, взяла гору горезвісна лінія відмови від рівноправного діалогу, на захоплення геополітичного простору».

Резервний фонд Росії закінчиться вже в 2017 році – ЛавровЗаступник міністра фінансів Олексій Лаврова повідомив, що Резервний фонд Росії буде вичерпаний наступного року. Після цього фінансування дефіциту Бюджету почнеться з Фонду національного добробуту.

Лавров додав, що занепокоєння викликає й узятий НАТО курс на стримування Росії. «Ми чекаємо від НАТОвців конкретної відповіді на наші ініціативи щодо відновлення співпраці», – заявив міністр закордонних справ Росії.

Лавров також назвав сумну ситуацію, за якої «НАТО ухиляється від професійного діалогу з Росією».

Раніше голова російського Міноборони Сергій Шойгу заявив, що НАТО змушує Росію вживати оборонних заходів.

Крім того, Лавров заявив, що Росія сподівається спільними зусиллями вивести російсько-американські відносини на позитивну траєкторію.

Нагадаємо, раніше Лавров допустив уточнення пунктів Мінських угод.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: