НАТО переведе частину військових на посилений режим несення служби

Читать на русском
НАТО переведе значну кількість своїх військових на посилений режим несення служби. Цей крок є реакцією на прояви російської активності.
Йенс СтолтенбергФото: АFР

НАТО переведе значну кількість своїх військових на посилений режим несення служби. Такий крок є реакцією на прояви російської активності.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю The Times, повідомляє «Слово і Діло».

Для стримування Росії НАТО введе сили в країни БалтіїАмериканські засоби масової інформації повідомили про введення в Прибалтику додаткових сил НАТО для стримування РФ.

«Ми побачили, як Росія стає все більш діяльною в багатьох аспектах. Ми також бачили, як Росія використовує пропаганду в Європі серед союзників по НАТО, й це саме та причина, через яку НАТО реагує у відповідь. Ми відповідаємо на значне посилення нашої колективної безпеки з часів завершення холодної війни», – зазначив Столтенберг.

Генсек НАТО не уточнив конкретної кількості військових, які будуть переведені на посилений режим несення служби. За словами представника великої Британії при НАТО Адама Томсона, йдеться про 300 тис. солдатів і офіцерів, чий термін перебування на новому місці буде скорочено зі 180 днів до двох місяців.

Нагадаємо, в жовтні генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не хоче нової холодної війни з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: