Данилюк анонсував скасування пенсійного збору з купівлі валюти

Читать на русском
Пенсійний збір фігурує в проекті Бюджету на 2017 рік, проте в листопаді цього року його, скоріш за все, скасують.
Олександр Данилюк

Кабінет міністрів України розглядає варіанти скасування збору до Пенсійного фонду з купівлі готівкової іноземної валюти в листопаді цього року.

Можливість такого кроку зараз обговорюється, заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі каналу 3S.TV, передає «Слово и Діло».

Водночас Данилюк не підтримує можливе скасування пенсійного збору, оскільки це призведе до зменшення надходжень до Бюджету.

«Позиція Мінфіну – цього не робити, тому що це зниження доходів Бюджету. Але ми це підтримали, тому що розуміємо, на що цей крок спрямований – прибрати тіньові обороти. Тому ми це підтримали й десь, якщо не помиляюся, в листопаді маємо впровадити», – сказав міністр.

Він пояснив, що в поточному проекті Бюджету цей збір передбачений, оскільки Бюджет заснований на чинній базі, проте ще є час, щоб відкоригувати проект.

Відзначимо, що скасування цього збору передбачено в меморандумі з Міжнародним валютним фондом.

Раніше Олександр Данилюк запевняв, що текст меморандуму з МВФ буде офіційно оприлюднений після його підписання, однак не виконав цю обіцянку.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України в грудні цього року підвищить прожитковий мінімум для непрацездатних осіб до 1074 гривні.

«Слово і Діло» зафіксувало 18 обіцянок міністра фінансів України Олександра Данилюка, з яких він виконав лише 3. Більша частина обіцянок міністра перебуває в процесі виконання – 12 обіцянок. Із повним переліком обіцянок Данилюка можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: