НКРЕКП збільшує надбавку до «зеленого тарифу» українським вітростанціям

Читать на русском
На Очаківській ВЕС використовується українське обладнанняй це рішення НКРЕКП є поки єдиним підвищенням надбавки таким станціям.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила надбавку до «зеленого тарифу» на електроенергію в розмірі 10%.

Зміни вступають у дію поки лише для першого пускового комплексу Очаківської ВЕС, повідомляє «Слово і Діло».

Комплекс розташований у Миколаївській області й належить до складу групи «Вітряні парки України».

За даними Української вітроенергетичної асоціації, при будівництві даного об'єкта локалізація склала понад 50%. Зокрема, використані вітротурбіни виробництва компанії ФВТ Україна (також входить до групи «Вітряні парки України»).

«Це рішення НКРЕКП є не лише першим, але поки єдиним із максимальним рівнем надбавки до «зеленого тарифу» при використанні українського обладнання», – резюмують в асоціації.

Під Хмельницьким почалося будівництво сонячної станціїУ місті Деражня Хмельницької області почалися роботи з будівництва сонячної електростанції (СЕС) на місці виробленого кар'єру колишнього цегляного заводу.

Як повідомлялося раніше, в 2015 році обсяг сукупних світових потужностей відновлюваної енергії вперше перевищив кількість енергії, що виробляється з використанням вугілля.

Нагадаємо, що управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції в Кіровоградській області прийнята в експлуатацію фотогальванічна електростанція.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: