За півроку в Україні збудовано 12 сонячних електростанцій

Читать на русском
Загальні потужності відновлюваних джерел енергії в Україні склали 1028 МВт за підсумками першого півріччя-2016.

У першій половині 2016 року в Україні було збудовано 14 нових об'єктів відновлюваної енергетики потужністю майже 39 МВт, з яких 12 – це сонячні електростанції (СЕС).

Такі дані представлені в аналітичному звіті, підготовленому експертною радою 8-го Міжнародного форуму сталої енергетики в Україні SEF 2016 KYIV, який відбудеться в Києві 11-12 жовтня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Україна Бізнес».

«Головний внесок у розвиток галузі зробили компанії сонячної енергетики, які збудували в січні-червні цього року 12 нових електростанцій загальною потужністю 37 Мвт», – йдеться в звіті.

СЕС потужністю 22,2 МВт збудувала компанія «Подільський Енергоконсалтинг» в Херсонській, Хмельницькій та Вінницькій областях.

Всього за перше півріччя в проекти ВДЕ в Україні було інвестовано понад €42 млн.

Нові об'єкти вітрової енергетики та малої гідроенергетики в першій половині 2016 року не будувалися.

Станом на 1 липня 2016 року загальні потужності відновлюваних джерел енергії в Україні, включаючи об'єкти сонячної та вітрової енергетики, малої гідроенергетики та електростанцій на біомасі (біогазі) склали 1028 МВт.

Зокрема, загальна потужність українських сонячних електростанцій склала 453 МВт, вітропарків – 426 МВт, електростанцій на біомасі – 31 МВт, малих ГЕС – 118 МВт.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий має намір облаштувати на частині комунальних об’єктів міста сонячні колекториСказано 2 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

До кінця року українські та закордонні девелопери планують звести в Україні 34 нових сонячних електростанції загальною потужністю понад 120 МВт.

Як повідомлялося раніше, перший заступник голови Київської ОДА й кандидат в народні депутати Ярослав Москаленко на своєму офіційному сайті розмістив пропозиції, які будуть ним реалізовані. Серед таких пропозицій – будівництво електростанції на сонячних батареях на Іванківщіні.

24 вересня 2014 року кандидат в народні депутати України Володимир Парасюк у своїй передвиборчій програмі пообіцяв сприяти розвитку альтернативних джерел енергії в регіонах для досягнення енергетичної незалежності держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: