Під Хмельницьким почалося будівництво сонячної станції

Читать на русском
Реалізація проекту будівництва СЕС призведе до зменшення забруднення повітря й води за рахунок зниження обсягів спалювання вуглеводневої сировини.

У місті Деражня Хмельницької області почалися роботи з будівництва сонячної електростанції (СЕС) на місці виробленого кар'єру колишнього цегляного заводу.

Орієнтовна площа території забудови становить 8 га, повідомляє прес-служба Деражнянської міської ради, передає «Слово і Діло».

Згідно з проектом ТОВ «Сонячна Деражня», планується розміщення енергогенеруючого об'єкта – електростанції з використанням потенціалу енергії сонця.

«В результаті реалізації проекту очікується зменшення забруднення повітря й води за рахунок того, що буде зменшено обсяг використання енергії атома, а також вуглецевих видів палива», – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що саме розміщення сонячних електростанцій підвищує рекреаційну привабливість території, сприяє розвитку зеленого туризму та залученню додаткових інвестицій в економіку району.

Як повідомлялося раніше, управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції в Кіровоградській області прийнята в експлуатацію фотогальванічна електростанція.

Нагадаємо, що українські виробники спільно з литовською Global BOD Group, яка входить до світового топ-5 у галузі відновлюваної енергетики, мають намір побудувати в Херсонській області завод із виробництва обладнання для сонячних електростанцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: