У США почалися президентські вибори

Читать на русском
У США сьогодні, 8 листопада, почалися вибори президента. За традицією опівночі перші виборчі дільниці відкрилися в трьох населених пунктах штату Нью-Гемпшир.
Фото: AFP

У США сьогодні, 8 листопада, почалися вибори президента. За традицією опівночі перші виборчі дільниці відкрилися в трьох населених пунктах штату Нью-Гемпшир, населення яких становить всього кілька десятків людей.

Про це пише DW, повідомляє «Слово і Діло».

Перші голоси на виборах віддали вісім жителів селища Діксвілл Нотч, з них чотири – за кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон, двоє проголосували за претендента від республіканців Дональда Трампа, один – за лібертаріанця Гаррі Джонсона. Ще один виборець проголосував за Мітта Ромні, який не бере участі у виборах, вписавши його ім'я в бюлетень.

Байден відмовився бути держсекретарем можливої адміністрації КлінтонВіце-президент США Джо Байден виключив можливість роботи держсекретарем в команді Гілларі Клінтон у разі її обрання президентом США.

У Міллсфілді Трамп отримав 16 голосів, Клінтон – 4.

Загальний результат на трьох ділянках: 32 голоси за Трампа, 25 – за Клінтон і 3 – за Гаррі Джонсона.

Згідно із законом штату Нью-Гемпшир, населені пункти, в яких живе менш ніж 100 осіб, мають право відкривати виборчі дільниці опівночі дня виборів і закривати їх відразу після того, як всі зареєстровані виборці віддали голоси.

Нагадаємо, за результатами опитування, за два дні до президентських виборів Клінтон випереджала Трампа на 5%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: