Дострокове голосування на виборах президента США б'є рекорди

Читать на русском
У США побили рекорд із дострокового голосування на виборах президента країни. Щонайменше 46 млн осіб проголосували поштою або на виборчих дільницях.
Фото з відкритих джерел

У США побили рекорд із дострокового голосування на виборах президента країни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Associated Press.

Щонайменше 46 млн осіб проголосували поштою або на виборчих дільницях. Зафіксовано різке зростання явки громадян латиноамериканського походження, що може бути гарною новиною для кандидата від демократів Гілларі Клінтон, оскільки, як свідчили дані соцопитувань, вони переважно голосують за неї.

У США почалися президентські вибориУ США сьогодні, 8 листопада, почалися вибори президента. За традицією опівночі перші виборчі дільниці відкрилися в трьох населених пунктах штату Нью-Гемпшир.

У 28 штатах і столичному окрузі Колумбія перевищено рекордний рівень, зафіксований у 2012 році. За оцінками агентства, кількість тих, хто проголосував достроково, може перевищити 50 млн осіб, тобто майже 40% усіх виборців.

Очікують, що явка буде вищою, ніж на попередніх виборах, через інтерес громадськості й жорстке протистояння Гілларі Клінтон і Дональда Трампа. На виборах чотири роки тому достроково проголосували 46,22 млн.

Нагадаємо, за даними опитувань, Клінтон з імовірністю 90% переможе Трампа й стане президентом США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: