В Консультативній місії ЄС розповіли, кому вигідна неповноцінна робота НАБУ і НАЗК

Читать на русском
Неповноцінне функціонування антикорупційних органів в Україні вигідно злочинцям, вважають в Консультаційної місії ЄС в Україні.

У Консультативній місії ЄС в Україні закликали Київ надати антикорупційним органам повноваження і ресурси для повноцінної роботи.

Про це повідомив голова місії Кястутис Ланчінскас, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу організації.

Ланчінскас зазначив, що велика кількість заповнених чиновниками електронних декларацій –безумовно, позитивний знак, за який вони заслуговують на похвалу, однак успішна боротьба з корупцією неможлива без злагодженої роботи антикорупційних органів – Національного антикорупційного бюро, Національного агентства із запобігання корупції та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Всі вони повинні отримати відповідні повноваження та діяти незалежно відповідно до законодавства.

«Єдині, хто виграють від неповноцінного функціонування цих установ або міжвідомчого суперництва – злочинці», – підкреслив глава місії ЄС в Україні.

Небезпечні афтершоки е-декларуванняДані е-декларацій перших осіб держави, чиновників, нардепів, суддів жваво аналізують не лише в Україні, а й більшість закордонних ЗМІ. Які міжнародні наслідки може мати процес оприлюднення декларацій українськими можновладцями?

Єврочиновник також зазначив, що для боротьби з корупцією недостатньо зусиль тільки державних органів – потрібне сприяння пересічних громадян.

«Помилково вважати, що боротьба з корупцією – це винятково функція державних органів. Щоб забезпечити прозоре, безпечне і процвітаюче майбутнє, боротьбою з корупцією повинен займатися кожен. Особливо – журналісти і громадські активісти», – заявив Ланчінскас.

Нагадаємо, НАБУ закликало НАЗК якомога швидше почати перевірку електронних декларацій і навіть запропонувало свою допомогу.

Як відомо, перший етап електронного декларування в Україні завершився 30 жовтня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: