Експерт про заміну Саакашвілі: вирішуватиме не Банкова

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Саакашвілі зараз розворушив «мурашник». Він має рацію в тому, що Одеська область не підпорядковується Порошенку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи питання конкурсу на посаду голови Одеської ОДА, на який, за словами Гройсмана, піде місяць.

«Персона майбутнього губернатора залежить не від Гройсмана, яку б вінницьку серйозність він не демонстрував, і не від Порошенка», – зазначив Небоженко.

«Вирішуватиме не Порошенко, а ті, хто тримає контрабанду й мафію в Одесі вже 25 років», – підкреслив експерт.

«Саме вони вирішать долю того, хто буде новим губернатором. Навіть якщо це буде людина з бездоганною біографією та вкрай дешевим годинником, оскільки зараз це буде модно. Порошенку та Гройсману доведеться робити вигляд, що вони парафують нового губернатора», – аналізує політолог.

Прізвище нового губернатора може бути найнесподіванішим. Не варто шукати відомі імена.

Щодо Кононенка, то, на його думку, жодного зіслання ані в Одесу, ані в Харків, ані у Львів не буде.

«Кононенко потрібен у процесі формування промислово-фінансової імперії АП. До того ж, він не особливо корисний у Верховній Раді. Він радше бізнесмен, аніж політик. Хоча Кононенко, безумовно, «солдат» імперії Президента й виконуватиме все, що той накаже», – додав він.

Губернаторство Саакашвілі в цифрах і фактахНа посаді голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі виконав 14 обіцянок із 34.

Як відомо, вчора, 7 листопада, Міхеіл Саакашвілі заявив, що вирішив піти з посади губернатора, звинувативши при цьому Президента в тому, що область віддали олігархічним кланам. В АП повідомили, що згодні підписати заяву.

У ЗМІ називають можливими кандидатами Ігоря Кононенка та голову Одеської облради, члена БПП Анатолія Урбанського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: