На виборах президента Нікарагуа втретє поспіль перемагає 71-річний Ортега

Читать на русском
На президентських виборах в Нікарагуа, згідно з попередніми результатами, перемагає чинний президент, 71-річний Даніель Ортега.
Даніель ОртегаФото: АР

На президентських виборах у Нікарагуа, згідно з попередніми результатами, перемагає чинний президент, 71-річний Даніель Ортега.

Про це пише Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

За даними видання, після обробки 21% бюлетенів він набирає приблизно 71% голосів. Його дружина, 65-річна Росаріо Мурільо, висунула свою кандидатуру на посаду віце-президента. За даними опозиції, у виборах брали участь менш ніж 30% виборців.

Лідер президентських перегонів Молдови назвав Крим територією РосіїНапередодні виборів у Молдові лідер президентських перегонів, голова Партії соціалістів Ігор Додон, назвав Крим територією Російської Федерації.

У разі перемоги Ортеги це буде його третій президентський термін поспіль і четвертий загалом, оскільки він уже був президентом Нікарагуа в 1985-1990 роках, а потім знову прийшов до влади в 2006 році.

Критики дорікають Ортезі за авторитаризм, кумівство та використання адміністративного ресурсу. Іноземні спостерігачі не були допущені на вибори. Семеро дітей Ортеги та Мурільо обіймають ключові посади в політичній, економічній і медійній сферах. Основні опозиційні сили виключені з кампанії на різних юридичних підставах. Противники Ортеги закликали до бойкоту виборів та акцій протесту.

Зазначається, що Ортега користується великою популярністю, особливо серед найбідніших верств населення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на виборах президента Болгарії лідирує проросійський кандидат від соціалістів Румен Радєв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: