У Китаї показали найбільший у світі бойовий безпілотник

Читать на русском
У Китаї на Міжнародній авіаційно-аерокосмічній виставці в місті Чжухай був представлений найбільший у світі бойовий безпілотник Caihong 5.

Китай показав найбільший у світі бойовий безпілотний літальний апарат, який може переносити від 16 до 24 ракет «повітря-поверхня».

Про це повідомляє The Economic Times, передає «Слово і Діло».

Дрон може працювати на висоті до 10 км і долати відстань до 6,5 тис. км. При цьому оновлення безпілотника дозволить йому долати до 10 тис. км.

США і Китай домовилися більше не забруднювати повітря планетиСША і Китай, на які припадає майже 40% викидів вуглекислого газу в світі, ратифікували Паризьку хартію по боротьбі зі зміною клімату.

Відзначається, що безпілотник може залишатися в повітрі протягом 60 годин поспіль. Апарат був розроблений Китайською академією аерокосмічної аеродинаміки.

У повідомленні йдеться про те, що Пекін прагне розширити міжнародні продажі своїх бойових безпілотників. Зараз остання модель Caihong CH-5 поширюється в 10 країнах.

Головний конструктор Caihong Ши Вень повідомив, що дрон CH-5 краще американського MQ-9 Reaper, оскільки перевершує його за тривалістю польоту та ефективністю роботи.

Раніше повідомлялося, що на найбільшому в Китаї ярмарку виробників і продавців авіатехніки показали новинку, яку вже порівнюють із багатоцільовим американським винищувачем F-22 Raptor.

Нагадаємо, китайський юань стане резервною валютою МВФ, потіснивши євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: