Китай заснував фонд інвестування в Східну Європу

Читать на русском
КНР заснувала холдинг і фонд для інвестицій в Центральну та Східну Європу обсягом 10 млрд євро.

У Китаї заснували холдингову компанію Sino-CEEF, яка має стати «новою платформою для економічного співробітництва» між КНР, а також країнами Центральної та Східної Європи.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«Ми маємо й далі розширювати сферу наших взаємних інтересів», – зазначив прем'єр Держради КНР Лі Кецян.

В рамках діяльності компанії Пекін також створює фонд Sino-CEE, головним завданням якого буде вкладення коштів у інфраструктурне співробітництво, високотехнологічні виробництва та індустрію масового споживання.

Інтерес до інвестування в новий фонд уже проявила низка держав Центральної та Східної Європи, а також окремі компанії та фінансові організації. Розмір капіталовкладень у перспективі складе 10 млрд євро.

«Антонов» домовився з Китаєм про виробництво Ан-225 «Мрія»ДП «Антонов» і китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China (AICC) 30 серпня 2016 року підписали угоду про співпрацю за програмою Ан-225.

З китайської сторони в ролі найбільшого інвестора компанії Sino-CEEF виступить фінінстітут Industrial and Commercial Bank of China.

Як повідомлялося раніше, французький бізнес проявив інтерес до реалізації низки інфраструктурних проектів у частині транзиту товарів з ЄС до Китаю та Ірану через територію України.

Нагадаємо, що Китай безкоштовно передасть Україні 50 повністю укомплектованих машин швидкої допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: