Українці подвоїли кількість сонячних станцій на дахах будинків

Читать на русском
За підсумками дев'яти місяців 2016 року кількість індивідуальних сонячних електростанцій досягло 625 одиниць.

За підсумками 9 місяців в Україні кількість сонячних електроустановок в приватних домогосподарствах збільшилася більш ніж удвічі – з 298 до 625 одиниць.

Про це повідомили в Держенергоефективності, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, сукупна встановлена ​​потужність всіх 625 одиниць обладнання не перевищує 7,9 МВт.

За підсумками I кварталу 2016 року в Україні налічувалося 298 сонячних електроустановок в приватних домогосподарствах, в II кварталі таких станцій вже було 430 одиниць, а за підсумками III кварталу – 625 одиниць.

У Херсонській області побудують виробництво для сонячних електростанційУкраїнські виробники спільно з литовською Global BOD Group, яка входить в світовий ТОП-5 в галузі відновлюваної енергетики, мають намір побудувати в Херсонській області завод з виробництва обладнання для сонячних електростанцій.

Нагадаємо, що в минулому році були встановлені нові тарифи на «зелену» електроенергетику з прив'язкою до курсу євро, яка буде діяти до 2030 року. Діють державні гарантії на обов'язкове придбання надлишків «зеленої» електроенергії у домогосподарств, що мають сонячні електроустановки.

Як раніше повідомлялося, в першій половині 2016 року в Україні було побудовано 14 нових об'єктів відновлюваної енергетики потужністю майже 39 МВт, з яких 12 – це сонячні електростанції (СЕС).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: