Підсумки е-декларування: реакція соцмереж

Читать на русском

Слово і Діло зібрало найцікавіші публікації користувачів соціальних мереж, в тому числі журналістів і політиків, за підсумками е-декларування.

Реакція соціальних мереж на електронні декларації деяких політиків була досить бурхливою. «Слово і Діло» вирішило зібрати найцікавіші публікації користувачів соцмереж за підсумками електронного декларування.

Так, наприклад, колишній член НКРЕКП Андрій Герус заявив, що загалом народні депутати задекларували 12,3 млрд грн.

«Є підрахунок 100% поданих народними депутатами декларацій (розділу 12). Загалом у депутатів 12,3 мільярда гривень. Це 31% Державного бюджету Молдови на 2016 рік. З них готівкою – 7,4 мільярда гривень», – зазначив він.

Народний депутат Ганна Гопко заявила, що після вдало поданих е-декларацій чиновників Верховна Рада тепер зобов'язана надати Національному антикорупційному бюро право на автономне прослуховування.

«Декларації про доходи чиновників подані. Прийшов час надати НАБУ право прослуховування за рішенням суду. Верховна Рада має винести на голосування законопроект 4812. Зрозуміло, що цьому рішенню чинять шалений опір. Адже сьогодні всі українці могли переконатися, що з розширенням повноважень НАБУ й права прослуховування незалежно від СБУ тисячі чиновників запросять на зустріч, причому не в якості свідків», – заявила політик.

Журналіст Сергій Іванов відзначив коментар народного депутата Сергія Лещенка про його задекларовану готівку.

«Корупціонери-ретрогради» зберігають гроші в трилітрових банках. Нові «корупціонери» з тією ж метою використовують клатчі», – написав він, прикріпивши скріншот коментаря депутата.

Журналіст Михайло Ткач пожартував про декларацію лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

«– Ви попередили Юлію Володимирівну про те, що за брехню в декларації – кримінальна відповідальність? – Так. – І що вона? – Сказала, що для України готова на все», – написав Ткач.

Також про декларацію Тимошенко пожартував користувач Facebook Антон Ходза.

«А якщо виявиться, що Тимошенко дійсно боса й гола? Або не нажила багатства. Тому що все для людей. Все для народу. Останню сорочку зніме, останню сумочку віддасть. А сама на зарплату живе в будинку найманому. Чифіру заварює й «Приму» курить. І їй дійсно немає за що за новими тарифами платити, ось і воює. Діскасс. Може бути таке?», – написав він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: