Після е-декларацій МВФ може запровадити жорсткі вимоги для отримання траншу – експерт

Читать на русском
Олександр Демʼянчук

У цій ситуації на отримання траншу вплине сукупність факторів. Зокрема, США відіграють для МВФ ключову роль, тому їхня позиція буде врахована.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів кандидат політичних наук Олександр Дем’янчук, аналізуючи інформацію про те, що на початку листопада місія МВФ приїде до України для оцінки ситуації.

«Одним із важливих моментів, які врахують, буде те, на що вже витрачені та як кошти їхніх платників податків», – підкреслив Дем'янчук.

«Однак зараз, безумовно, увага прикута до е-декларацій, що деяким особам серйозно нашкодили, але водночас стали важливим етапом для суспільства, тому що колись потрібно було починати викривати правду», – зауважив він.

«Навряд чи МВФ буде пов'язувати рішення про надання кредиту з результатами е-декларування, але може зробити суттєво жорсткішими вимоги щодо кредитування. Чи готовими будуть наші політики на такі умови та їх виконання – впевненості немає», – розмірковує експерт.

Не виключено, що ми почуємо від МВФ такі ультиматуми, на які не можна буде погодитися, тому доведеться відмовитися від кредиту.

«Концентрація уваги на е-декларуванні не лише України, а й світової спільноти може мати непередбачувані наслідки – як позитивні, так і негативні», – додав політолог.

Нагадаємо, 16 вересня Україна отримала третій транш МВФ у розмірі 1 млрд доларів. Зараз у Нацбанку запевняють, що четвертий транш Україна отримає до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: