Двоє українських військових у ніч проти 2 листопада загинули через детонацію боєприпасу у зброї

Читать на русском
Двоє українських військових, що загинули в ніч проти 2 листопада в зоні проведення АТО, зазнали смертельних поранень від боєприпасу, що здетонував у стволі зброї.

У Міноборони України зізналися, що двоє військовослужбовців ЗСУ загинули в ніч проти 2 листопада через те, що у стволі використовуваної ними зброї здетонував боєприпас.

Щодо інциденту проводиться службове розслідування, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«За попередніми висновками фахівців, причиною трагедії, що призвела до загибелі двох військовослужбовців Збройних Сил України, стала детонація боєприпаса у каналі ствола. На підставі наказу Міністерства оборони України, з метою з’ясування причин та обставин трагедії призначено службове розслідування, яке проводить Військова служба правопорядку у Збройних Силах України», – заявили в Міністерстві оборони.

В МОУ обіцяють оприлюднити результати службового розслідування.

Нагадаємо, 25 липня на військовому навчальному полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області наслідок детонації міни в мінометі загинув військовий. Пізніше слідство Міноборони встановило, що несправним виявився саме боєприпас, а в мінометі, з якого проводилася стрільба, несправностей виявлено не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: