Експерт назвав умови, за яких Клінтон наважиться озброїти Україну

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Очевидно, що Клінтон підтримує Україну. Можливо, вона може бути більш жорстким президентом щодо Росії та загалом у зовнішній політиці.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Центру стратегічних комунікацій Валентин Войтков, аналізуючи заяву екс-посла США в Україні про те, що Клінтон у разі перемоги на виборах зможе озброїти Україну.

«Клінтон була держсекретарем, тому краще знає порядок денний у Східній Європі. Трамп і сам визнавав, що не розуміє, що відбувається. Проте, очікувати, що сьогодні буде перемога Клінтон, а завтра – зброя Україні, не варто», – розмірковує Войтков.

На певний час, припускає експерт, Клінтон візьме тайм-аут: інавгурація, формування адміністрації, спроба вибудовування відносин з РФ.

США спробують вибудувати відносини з РФ. Від цього нікуди від цього не дітися, тим паче, з огляду на Сирію. Клінтон може залишити простір для маневру Путіну, якщо РФ діятиме за зрозумілими США правилами.

На його думку, ймовірною є спроба перезавантаження відносин, але якщо РФ продовжуватиме діяти в такому ж ключі й піде на загострення на всіх фронтах, у тому числі на ескалацію конфлікту на Донбасі, то не можна виключати, що влітку може постати питання озброєння України.

Альтернатива західним санкціям проти путінського режиму, тільки зброя – КохНа Форумі вільної Росії у Вільнюсі колишній віце-прем'єр Росії Альфред Кох заявив про слабкість західних санкцій проти Росії.

«Конгрес, частина демократів і республіканців рішення щодо озброєння підтримають», – додав політолог.

«Ближче до літа, якщо серйозно погіршиться ситуація на Донбасі, а РФ буде гнути свою лінію та йти на загострення, Клінтон може дати зброю. Раніше взагалі немає передумов для такого рішення», – проаналізував питання озброєння США Валентин Войтков.

Нагадаємо, раніше в Держдумі РФ заявляли, що якщо США озброять Україну, то в Кремлі розглянуть питання поставок зброї до «ДНР» та «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: